zaterdag 5 januari 2013

gelukkig nieuwjaar

Een gelukkig 2013 allemaal
De jaarwisseling zit er op. We zaten in Coolum Beach en het was een rustige jaarwisseling. Van Coolum Beach zijn we vertrokken na hartelijk afscheid te hebben genomen van de kennissen van Bertus. We komen tegen de middag in /rainbow beach aan en daar merken we dat de 2-daagse tours naar Fraser Islands al de hele week volzitten. We boeken een 1 daagse toer voor de volgende dag en krijgen een kampplaats bij Inskippoint, maar dat blijkt eigenlijk alleen voor 4WD autos. Het is er allemaal los zand. Met wat manoeuvreren vinden we toch een plekje. Voorzieningen zijn er vrijwel niet. Ofwel het kost niets en dan heb je ook niets. De andere dag zijn we al vroeg paraat voor de trip naar Fraser Island. Met een omgebouwde vierwiel aangedreven vrachtwagen gaat het in volle vaart naar Inskippoint.Op het eiland racet de man werkelijk over het stand. Hij heeft er zichtbaar plezier in om andere voertuigen in te halen. En lacht nog meer als die zich vastrijden. Ofwel: someone buried his car!!. Het schudt en hobbelt geweldig. Echt Parijs-Dakar gevoel. Het eiland is mooi, en nog grote delen zijn ongerept. maar ook grote delen vertonen sporen van houtkap van 100 jaar terug. Het zwemmen in het zoetwatermeer Lake McKenzie is een groot genoegen.
Tegen de avond zijn we weer terug en we blijven op de parkeerplaats aan het strand bivakkeren. We genieten op het strand van een heerlijke avond met een schitterende sterrenhemel. Tegen half elf wekt een vriendelijke agent ons, die ons duidelijk maakt dat kamperen daar verboden is. We mogen echter wel in de Hoofstraat staan, want dat is een rijksweg en daar gaat de gemeentepolitie niet over. Dus slapen we 10 minuten later in de Hoofdstraat.

De volgende dag via een rustige rit naar The city of 1770 gereden. Dat is de stad waar capt. Cook voor het eerst voet aan land zette in Australiƫ. We kunnen maar 1 nacht blijven op de camping, want het is nog steeds vol. De zee is rustig, want 1770 ligt aan een baai. De camping is vol met vogelgeluiden. We gaan uit eten in een vol restaurant, maar worden prima bediend. Als we terug wandelen zien we curlau's. Een vogel die lijkt op een klein reigertje, maar die je alleen 's nachts ziet, als je goed oplet en geluk hebt. Trouwens enkel dagen eerder zagen we op weidegronden veel koeien en bij elke koe wel 1 of meer koereigers.

Op vier januari hebben we een echte stranddag genomen. Gewoon lekker bakken, een lekker biertje, heerlijk in de golven. In de avond bivakkeren we op een campsite, die 12 dollar kost. Het is best een redelijke plek, met zelfs een douche.

Vandaag vijf januari zijn we naar Emu Park gereden. Het is nu echt warm en de voorspellingen gaan to 45 graden. We zullen zien of ze hier het weer goed kunnen voorspellen, maar de airco is voorlopig nog een genot.We vinden een mooie plek en echt niet duur. Met zowaar internet en stroom. We willen morgen naar Airlie Beach en daar ongeveer een week verblijven. Dan laten we wel weer van ons horen, als we nog niet gesmolten zijn zijn 

3 opmerkingen:

  1. Hai guys, ook voor jullie de allerbeste wensen in 2013. Ik lees op nu.nl dat het erg warm is bij jullie. Meer dan 40 graden. Zelfs in Tasmanie is het heet en staat de natuur al weer in de fik. Hier trekt de BV nederland zich weer op gang, na het Kerstreces. Ik ben ook al weer begonnen. Veel plezier in Airlie Beach

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. valt mee hoor. Vandaag maar tegen de dertig en zelf een regenbui. Verder heerlijk te doen en de tijd gaat snel. Morgen op voor een 3 daagse cruise naat de Whitsunday Islands met een 2 master.
      Daar berichten we met een week wel over.
      groet albert

      Verwijderen
  2. Hallo Albert en Bertus,

    Mooi verslag van de afgelopen dagen, we begonnen ons al af te vragen of jullie verdwaald waren in de outback, geen internetverbinding hadden of gewoon zoveel te bekijken hadden dat jullie geen tijd hebben voor een update.
    Het schijnt lekker warm te worden bij jullie, het verbaast me dat het overal zo vol is, het is kennelijk echt hoofdseizoen en wil iedereen de mooie plekjes zien in dat grote land en zit iedereen op elkaar.
    Geniet van de driedaagse cruise, we zien de foto´s tegemoet,
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen